Bromvliegen is het logische gevolg van een groepje piloten die op enthousiaste wijze, U wil laten kennis maken met deze geweldige sport

                                                                        Bas                                                                              Henk

Sinds 2010 hebben we een trike aangeschaft om ook eens lekker ´s avonds na het werk een vluchtje te kunnen maken. Met de trike heb je het voordeel volledig zelfstandig te kunnen opstijgen en te landen, dus geen lier en extra personen nodig. Hierder vindt je een aantal antwoorden op de meest gestelde vragen:

De maximale vluchtduur is net zo lang dan er aan voorraad brandstof is (ca 3 uur)

Er mag in Nederland legaal paramotor gevlogen worden, mits je je aan de opgestelde regels houdt. 

De paramotor valt onder de MLA (Micro Light Aeroplanes) en is ingeschreven bij het Nederlandse Burgerluchtvaartregister.

Voor het opstijgen met een paramotor ben je TUG veld nodig, die via de provincie is aangevraagd. 

Tussen de 500 en 1200 voet (ca 150-400 meter hoogte) is het luchtruim voor deze toestellen gereserveerd. Vanaf deze hoogte kunt u genieten van een prachtig uitzicht.

De snelheid varieert tussen de 25 en 60 km/u

Door deze lage vliegsnelheid en het feit dat de vleugel flexibel is, heeft deze sport ook zijn beperkingen. Zo dient de start en de landing altijd recht tegen de wind in gemaakt worden en kan er niet gestart worden als het harder waait dan windkracht 3. Doordat de vleugel gemaakt is van stof en hierdoor vocht op kan nemen, kan er ook niet gevlogen worden met regen.

 

  

 

Contact

Vechtdal Paragliding info@vechtdalparagliding.nl